Ari Yetistiriciligi

Arı sağlığı

Erdoğan Arıcılık olarak çok uzun süredir arıcılık la ügraşıyorum arı yetiştiriciliği yapıyorum ana arıyı kendim üretiyorum

Arı Satışı, ve Ana Arı Satışı, Yapıyorum , ERDOĞAN ARICILIK ANKARA ARICILIK (507)768 0 532

https://youtube.com/watch?v=TSfyZ0AZxf0%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Dtr%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

ARI SAĞLIĞI

GENEL BİLGİLER

-Sağlıklı kovanlara koruyucu amaçlı antibiyotik verilmesi, sağlıklı arının bağışıklık sistemini zayıflatacağından, hastalıklara karşı dayanıksız hale gelmelerine neden olacaktır. Arılarınıza kesinlikle antibiyotik vermeyiniz.

-Kaynağı belli olmayan veya hastalık geçirmiş arılıklardan alınan ballarla arılarınızı beslemeniz, kovanlarınızda hastalık riskini arttıracaktır. Arılarınızı hastalıklardan korumak için temiz ve güvenli ballarla besleyiniz.

-Kovanların yerden yükseltilerek bir sehpa üzerine alınması, nemden korunması ve kovanda iyi bir havalanmanın sağlanması, arılarda kireç hastalığı riskini en aza indirecektir.

-Arı ve insan sağlığı açısından, kovanlarda hastalık ve zararlılarla mücadele için, mutlaka ruhsatlı ilaçlar, kullanma talimatlarında belirtildiği şekilde, belirtildiği zamanda ve belirtildiği dozda kullanılmalıdır.

-Arılıkta kullanılan alet ve ekipmanların sık sık temizlenip dezenfekte edilmesi kovanlara hastalık bulaşma riskini en aza indirir.

-Arı ve ana arı alımlarını herhangi bir hastalık bulaşığının olmadığından emin olduğunuz yerlerden yapınız.

-Hastalıklı kovanların kontrolünde kullanılan aletlerin tamamen dezenfekte edilmeden sağlıklı kovanlarda kullanılması hastalığın yayılmasına neden olacaktır. Hastalıklı kovanlarda kullandığınız ekipmanları dezenfekte etmeden sağlıklı kovanlarda kullanmayınız.

-Kovanlardaki küflü, aşırı esmerleşmiş ve kırık petekli çerçeveleri çıkartarak, ihtiyaç varsa yerine önceki yıldan kalan temiz petekler verilmesi kovanı hastalıklardan koruyacağı gibi hızlı gelişmesini de teşvik etmektedir.

AMERİKA VE AVRUPA YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ

-Kovan açıldığında kokmuş et ya da balık kokusunu andıran bir koku alınıyorsa Avrupa Yavru Çürüklüğü Hastalığı olabilir, mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

-Kullanacak olduğunuz temel peteklerin Amerikan ve Avrupa yavru çürüklüğü ve Kireç hastalığı gibi hastalık etkenlerine karşı 120 °C de sterilize edilmiş olmasına özen gösteriniz.

-Mümkün olduğunca eski petek kullanmaktan sakınarak kovanlarınızı yavru çürüklüğü hastalığından koruyabilirsiniz.

-Amerikan Yavru Çürüklüğü Hastalığı ile mücadelede en etkili ve kesin çözüm yolu; hastalıklı kolonilerin tümüyle yakılarak yok edilmesidir.

-Amerikan Yavru Çürüklüğü Hastalığı ülkemizde ihbarı zorunlu bir hastalıktır, belirtileri fark ettiğinizde en yakın tarım il veya ilçe müdürlüklerine bildirmelisiniz.

Yaptığınız İşler

Bir yanıt yazın